...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

środa, 25 marca 2015

Kolorowa sałatka z truskawkami i awokado

Składniki (1 porcja):
  • szpinak baby
  • 2 duże truskawki
  • pół awokado
  • 1/4 kostki sera feta
  • garść orzechów włoskich
  • pieprz czarny
dressing:
  • olej rzepakowy
  • miód
  • pieprz czarny
  • sok z cytryny

Liście szpinaku myjemy, wycieramy ręczniczkiem i układamy na talerzu. Truskawki myjemy, odcinamy końcówkę i kroimy w plasterki – układamy na szpinaku. Awokado obieramy i kroimy w kawałki - kładziemy pomiędzy truskawki. Przygotowujemy dressing (aby miód był płynny – jeśli takiego nie mamy – wystarczy wszystkie składniki w małej miseczce na minutę wstawić do kuchenki mikrofalowej) i polewamy nim szpinak i truskawki. Fetę kroimy na kawałki i posypujemy nim wszystkie składniki. Całość posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i orzechami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz