Składniki (1 porcja):
- szpinak baby
- 2 duże truskawki
- pół awokado
- 1/4 kostki sera feta
- garść orzechów włoskich
- pieprz czarny
dressing:
- olej rzepakowy
- miód
- pieprz czarny
- sok z cytryny
Liście szpinaku myjemy, wycieramy
ręczniczkiem i układamy na talerzu. Truskawki myjemy, odcinamy
końcówkę i kroimy w plasterki – układamy na szpinaku.
Awokado obieramy i kroimy w kawałki - kładziemy pomiędzy truskawki. Przygotowujemy dressing (aby miód był płynny – jeśli takiego
nie mamy – wystarczy wszystkie składniki w małej miseczce na
minutę wstawić do kuchenki mikrofalowej) i polewamy nim szpinak i
truskawki. Fetę kroimy na kawałki i posypujemy nim wszystkie
składniki. Całość posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem
i orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz