...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

niedziela, 26 kwietnia 2015

Chili con sémola

Składniki na 4 porcje:
  • 200 g kaszy jaglanej
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • duża biała cebula
  • przecier pomidorowy
  • sól morska
  • pieprz
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • pieprz cayenne
  • olej kokosowy do smażenia
Gotujemy kaszę. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju kokosowym. Do cebulki dodajemy fasolę, kukurydzę, a następnie na patelnie wrzucamy ugotowaną kaszę. Dolewamy przecier i przyprawiamy: odrobina soli, świeżo zmielony czarny pieprz, ostrą paprykę, słodką paprykę i odrobinę chilli pieprz cayenne.

Danie raczej dla zwolenników ostrych i wegetariańskich potraw. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz