Składniki na 2 porcje:
- puszka białej fasoli w zalewie
- 1 duża marchewka
- 1 duża biała cebula
- pół papryki czerwonej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ząbek czosnku
- bazylia
- majeranek
- słodka papryka
- ostra papryka
- pieprz
- sól
- natka pietruszki
Wlewamy do garnka przegotowaną wodę i
wrzucamy pokrojoną cebulę, potem marchewkę i paprykę – jak już
będą miękkie to wrzucamy fasolę (odlewany z zalewy), troszkę
gotujemy, dodajemy koncentrat, ząbek czosnku i przyprawy – w
zależności jaką chcemy ostrość. Całość musi mieć gęstą
konsystencję. Nakładamy na talerz, dekorujemy natka pietruszki i
pomidorkiem koktajlowym. Podajemy z kaszą – u mnie jęczmienna
perłowa.
Danie robimy bez dodatku jakiegokolwiek
tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz