...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

środa, 8 kwietnia 2015

Biała fasola z warzywami

Składniki na 2 porcje:
  • puszka białej fasoli w zalewie
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża biała cebula
  • pół papryki czerwonej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • bazylia
  • majeranek
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki
Wlewamy do garnka przegotowaną wodę i wrzucamy pokrojoną cebulę, potem marchewkę i paprykę – jak już będą miękkie to wrzucamy fasolę (odlewany z zalewy), troszkę gotujemy, dodajemy koncentrat, ząbek czosnku i przyprawy – w zależności jaką chcemy ostrość. Całość musi mieć gęstą konsystencję. Nakładamy na talerz, dekorujemy natka pietruszki i pomidorkiem koktajlowym. Podajemy z kaszą – u mnie jęczmienna perłowa.

Danie robimy bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz