...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

wtorek, 5 maja 2015

Kanapki z wędzoną makrelą i ogórkiem kiszonym

Składniki:
  • wędzona makrela
  • czerwona cebula
  • ogórek kiszony
  • odrobina chrzanu
  • odrobina musztardy
  • pieprz czarny
  • chleb żytni pełnoziarnisty
Obieramy makrelę, wyjmujemy ości. Chleb smarujemy chrzanem, kładziemy na to kawałki makreli. Smarujemy musztardą i kładziemy kawałek ogórka. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną cebulą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Uwaga – ostrość zależy od Was – jakiej dodacie musztardy i chrzanu. Ja lubię na ostro, więc wybieram chrzan z największą zawartością korzenia chrzanu i musztardę dijon -Wy wybierzcie jakie lubicie.

Kanapki są proste w wykonaniu, a jednocześnie przepyszne!


2 komentarze:

  1. Czytałem na FB, że jesteś wegetarianką. Chciałbym tylko sprostować. Nie jesteś wegetarianką jeśli jesz ryby. Semiwegetarianizm to nie wegetarianizm. To dieta.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aktualnie jestem w 100% wegetarianką, a przepis jest stary - ale mogę go przecież dać.

      Usuń