Składniki:
- wędzona makrela
- czerwona cebula
- ogórek kiszony
- odrobina chrzanu
- odrobina musztardy
- pieprz czarny
- chleb żytni pełnoziarnisty
Obieramy makrelę, wyjmujemy ości.
Chleb smarujemy chrzanem, kładziemy na to kawałki makreli.
Smarujemy musztardą i kładziemy kawałek ogórka. Posypujemy drobno
pokrojoną czerwoną cebulą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Uwaga – ostrość zależy od Was –
jakiej dodacie musztardy i chrzanu. Ja lubię na ostro, więc
wybieram chrzan z największą zawartością korzenia chrzanu i
musztardę dijon -Wy wybierzcie jakie lubicie.
Kanapki są proste w wykonaniu, a
jednocześnie przepyszne!
Czytałem na FB, że jesteś wegetarianką. Chciałbym tylko sprostować. Nie jesteś wegetarianką jeśli jesz ryby. Semiwegetarianizm to nie wegetarianizm. To dieta.
OdpowiedzUsuńAktualnie jestem w 100% wegetarianką, a przepis jest stary - ale mogę go przecież dać.
Usuń