...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

poniedziałek, 22 czerwca 2015

Amarantusowy deser

Składniki (1 porcja):
  • 1 jabłko
  • sok cytrynowy
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • laska cynamonu
  • 100 g amarantusa
  • 200 ml mleka
  • garść orzechów włoskich
  • garść rodzynek
  • cynamon (w proszku)

Ścieramy 3/4 jabłka na tarce (ze skórką) i skrapiamy sokiem z cytryny.

Gotujemy mleko i wrzucamy laskę cynamonu, wyjmujemy ją i dodajemy do mleka amarantus – gotujemy około 15 minut aż będzie miękki.

Układamy warstwowo w naczyniu:
  • starte jabłko
  • jogurt naturalny
  • amarantus

Dekorujemy kawałkami jabłka, orzechami włoskimi, rodzynkami i laską cynamonu, lekko posypujemy cynamonem.

Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz