...

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.

piątek, 10 lipca 2015

Dietetyczna zapiekanka - pieczone jabłka z jogurtem, cynamonem, rodzynkami i migdałami

Składniki:
  • 3 jabłka
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • rodzynki
  • skruszone migdały
  • cynamon
Jabłka myjemy, wycinamy gniazda i kroimy (zostawiamy skórkę!). 

W żaroodporną formę wkładamy pokrojone jabłka, zalewamy jogurtem, dodajemy rodzynki i pokruszone migdały. Całość posypujemy cynamonem.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika - pieczemy aż jabłka będą miękkie. 



 

1 komentarz:

  1. Według przepisu brzmi cudownie. Jeśli smakuje tak samo dobrze to będzie mój nr 1 w kuchni. Tym bardziej, że jabłek mamy pod dostatkiem.

    OdpowiedzUsuń